Vandringsleder

HÖGA KUSTENS BÄSTA VANDRINGSLEDER OCH STIGAR


Vill man semestra eller hemestra i Sverige med fokus på friluftsliv och outdoor så finns det gott om fantastiska vandringsleder och stigar både vid kusten och i fjällen. Men inte på någon annan plats i Sverige kan man vandra så högt så nära kusten som här i Världsarvet Höga Kusten. Nordingrå är den plats där ni hittar den bästa vandringen och de bästa stigarna i Höga Kusten. Höga kustberg med utsikt över det fantastiska kustlandskapet och havet med alla vackra öar. Här finns Högakustenleden, Världsarvsleden. Två av de absolut bästa vandringslederna i Höga Kusten. I Nordingrå kan ni uppleva Höga Kusten till fots.


Oavsett om du är nybörjare, van vandrare eller äventyrare så finns det etapper som passar dig längs lederna. Vandra lätt och ha en friluftsanläggning som bas där ni hittar boende och mat efter era dagsvandringar. Nordingrå har över 50 fantastiska utsiktsberg dit små stigar och kortare vandringsleder går. Om ni söker färdigpaketerade vandringspaket efter Högakustenleden så finns det Helpensionspaket med vandring av olika svårighetsgrad, med lätt packning eller utan packning vid Lappuddens Friluftscenter i Nordingrå, den perfekta utgångspunkten för starten av er vandring. Från Nordingrå kan ni göra dagsutflykter till de bästa delarna av Högakustenleden. Nationalparken Skuleskogen med den mäktiga slåttdalsskrevan, Valkallen i Lövvik och Högakustenbron är bara några av höjdpunterna efter Högakustenleden.

 

ETAPPMÅL

Lappuddens Friluftscenter i Nordingrå är ett etappmål efter Högakustenleden. Här stannar många vandrare som söker en tältplats och service efter leden vid en vacker plats nära vatten. Till Lappudden kommer även många med bil, husvagn, husbil och cykel som söker boende i Nordingrå med närhet till en sjö men ändå nära havet. Vid Lappuddens Friluftscenter hittar ni många färdigpaketerade helpensionspaket med vandring, paddling och cykling. Ni kan med fördel använda Lappuddens Friluftscenter som bas för era dagsutflykter.


Den här hemsidan använder cookies. Genom att fortsätta använda sidan godkänner du vår användning av cookies.

Acceptera